Stockholm kräver passivhusnivå på allt nybyggt

Kommunen vill skärpa energikraven inom några år. Branschföretag varnar för alltför snabb omställning.

– Vi vill gå snabbt fram. Det ska märkas att Stockholm är en miljöstad i världsklass, säger Per Ankersjö (C), stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad.

I december 2010 röstade kommunfullmäktige ja till en komplettering av Stockholms stads miljöprogram. Här står bland annat att stadens byggande ska kännetecknas av att ”energianvändningen per kvadratmeter för nybyggda lokaler och bostäder ska komma att motsvara energianvändningen hos passivhus och på snar sikt även plushus”.

Målet är att gå snabbare fram än EU:s målsättning om att energiförbrukningen ska vara nära noll i nyproducerade byggnader senast år 2020. Staden har dock inte fastslagit från vilket datum som de skärpta kraven kommer att gälla.
Läs hela artikeln på byggindustrin >> klicka här >>

text: Johanna Åfreds – johanna@byggindustrin.com

Leave a Reply